Silvio Sanchez

Cherry, currants, caramel & chocolate

 

ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY

 

Silvio Sanchez

Karamel, rood fruit & chocolade


ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY


Silvio Sanchez

Karamel, rood fruit & chocolade


ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY


ABOUT SILVIO

De koffie-industrie in Nicaragua dateert van 1790 en staat hoog in het vaandel van het land. Doordat de meeste koffies tussen 1,100 en 1,600 meter hoogte worden geteeld en 95% in de schaduw groeit, staat het land bekend om zijn heerlijk aangenaam, uitgebalanceerd smaakprofiel. De koffie uit deze regio is van hoge kwaliteit en complex van smaak en wordt ook steeds meer erkend vanwege zijn diversiteit aan smaakkenmerken.

 

Prachtig gelegen tussen de dennenbomen op een hoogte van 1,500 meter staat de boerderij van Silvio Sanchez en zijn moeder. Samen besloten ze ongeveer 4 jaar geleden om een koffiebusiness te beginnen. Silvio heeft landbouwkunde gestudeerd en zijn moeder was een koffiefan. Ze spaarden, sloten een lening af en kochten een afgelegen stuk land in het bergachtige gebied van Noord-Nicaragua. Hier verbouwen ze een perfect uitgebalanceerde koffie met medium tot soepele body. De matige tot heldere zuurgraad gaat gepaard met een scherpe, fruitige en duidelijk gedefinieerde smaak. Je zult smaken proeven als zoete karamel, rood fruit en chocolade terwijl de koffie zelf een zeer aangename, evenwichtige en bitterzoete smaak heeft.

 

Door de pijnbomen in dit gebied is het lastig je voor te stellen dat het in Midden-Amerika ligt. De bomen stijgen hoog op voordat er takken groeien, en de schaduw zorgt voor een spookachtig uiterlijk van de diepgroene koffiebomen. De weg om hier naartoe te komen is waarschijnlijk sinds het aanleggen nooit meer onderhouden, en de hevige regenval heeft intussen diepe gleuven in de weg gevormd waardoor zelfs de sterkste 4×4 trucks er een flinke taak aan hebben om eroverheen te rijden.

 

De plantage is overzichtelijk met keurige rijen jonge koffiebomen. Je kunt zien dat deze boerderij is ingericht om specialty koffie te telen. De belangrijkste soort die hier wordt verbouwd is Catuaí, gevolgd door Catimor, en zelfs het zeldzame Java, een enigszins mystieke versie uit Indonesië met bloemige, Ethiopisch-achtige tonen.

ANDERE KOFFIE’S

+
Uitverkocht
 12,90 25,00

Bruno Een heerlijke volle koffie van onze koffiebroer uit Brazilië. De koffie heeft een dikke volle body, met tonen van zacht zoete chocolade, een beetje amandel smaak en een heerlijk romige afdronk. De koffie is net als Bruno zelf, iedereen is er weg van.   chocolate, pecan, red fruit  

ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY

 12,90 25,30

Brotherhood Onze koffie-broeders produceren geweldige koffie in de mooiste delen van de wereld. We combineren het unieke karakter van de koffies van deze boeren om een speciale blend te maken: “The Brotherhood”. Zo bundelen we de krachten in een mooie uitgebalanceerde blend met tonen van rood fruit, melkchocolade en rietsuiker. Samen voor een betere koffie wereld.   red fruit, milk chocolate, sugarcane  

ORIGIN
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY

+
Uitverkocht
 11,75

Bugisu Proef de heerlijke en krachtige koffie van uit Uganda. De koffie word verbouwt op een hoogte van 1,500m in het vruchtbare vulkanische gebied van Mount Elgon, in het Oosten van Uganda. Op kleine plantages vind je naast bananen en mais ook overheerlijke koffie. Je proeft er zoete tonen van donkere chocolade en zoute karamel. Daarnaast is de koffie toch verassend sterk met een bittere, romige afdronk.   Dark chocolate, salty caramel  

ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY

 12,50 31,25

Classic Deze koffie van boer Ely Humberto Nunes komt uit het noordwesten van de staat Minas Gerais in Brazilië. Op zijn plantage Serra Negra groeit deze koffie, van de Catuaí Vermelho variëteit, op 1000m hoogte. De bessen worden na de oogst gedroogd in hun eigen vruchtvlees (natural process). Hierdoor ontwikkelt zich de natuurlijke zoetheid van deze koffie, met tonen van melkchocolade en de aardse smaken van amandel.   milk chocolate, almonds  

ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY

 12,50 25,00

Classic Deze koffie van boer Ely Humberto Nunes komt uit het noordwesten van de staat Minas Gerais in Brazilië. Op zijn plantage Serra Negra groeit deze koffie, van de Catuaí Vermelho variëteit, op 1000m hoogte. De bessen worden na de oogst gedroogd in hun eigen vruchtvlees (natural process). Hierdoor ontwikkelt zich de natuurlijke zoetheid van deze koffie, met tonen van melkchocolade en de aardse smaken van amandel.   milk chocolate, almonds  

ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY