ELMER & ARISTIDES

Caramel, marzipan, almonds, mandarin & milk chocolate


ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY


Elmer & Aristides

Caramel, marzipan, almonds, mandarin & milk chocolate

 

ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY

 

Elmer & Aristides

Caramel, marzipan, almonds, mandarin & milk chocolate

 

ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY

 

ABOUT ELMER & ARISTIDES

In het zuiden van Honduras rond de heuvels van Mercedes hebben 250 kleine koffieboeren, die samen “Cafesmo” vormen, de handen ineen geslagen. Ze zijn een collectief gestart om betere afzet voor hun koffie te kunnen realiseren. De meeste plantages in deze regio liggen op een hoogte van 1540 tot 1825 m. Hierdoor groeien de planten langzamer, waardoor de pitten nog meer smaak op kunnen nemen.

De koffie die wij bij dit collectief inkopen is een blend van twee verschillende boerderijen (Elmer en Aristides), die beiden Rain Forest Alliance gecertificeerd zijn. Deze koffie is 100% biologisch en zit vol lekker smaken zoals karamel, marsepein, amandelen, mandarijn en melkchocolade.

Elmer is de tweede generatie van zijn plantage. Hij hielp zijn vader al vanaf jonge leeftijd mee en is inmiddels 12 jaar eigenaar van zijn eigen land. Tijdens het oogstseizoen helpen zijn vrouw en drie zonen mee op de finca. Het is meer dan hun inkomen, het is hun passie en inkomen tegelijk.

Aristides is al 71 jaar oud en werkt nog steeds elke dag op zijn finca! Met het verbouwen van koffie is hij ‘pas’ 25 jaar geleden begonnen uit pure noodzaak, zonder liefde voor de plant of de natuur. Maar in 2016 kwam er een spontane dramatisch verandering. Sinds die dag is hij een gelukkige man met liefde en passie voor zijn werk. Daar is hij erg dankbaar voor.

ANDERE KOFFIE’S

+
Uitverkocht
 12,90 25,00

Bruno Een heerlijke volle koffie van onze koffiebroer uit Brazilië. De koffie heeft een dikke volle body, met tonen van zacht zoete chocolade, een beetje amandel smaak en een heerlijk romige afdronk. De koffie is net als Bruno zelf, iedereen is er weg van.   chocolate, pecan, red fruit  

ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY

 12,90 25,30

Brotherhood Onze koffie-broeders produceren geweldige koffie in de mooiste delen van de wereld. We combineren het unieke karakter van de koffies van deze boeren om een speciale blend te maken: “The Brotherhood”. Zo bundelen we de krachten in een mooie uitgebalanceerde blend met tonen van rood fruit, melkchocolade en rietsuiker. Samen voor een betere koffie wereld.   red fruit, milk chocolate, sugarcane  

ORIGIN
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY

+
Uitverkocht
 11,75

Bugisu Proef de heerlijke en krachtige koffie van uit Uganda. De koffie word verbouwt op een hoogte van 1,500m in het vruchtbare vulkanische gebied van Mount Elgon, in het Oosten van Uganda. Op kleine plantages vind je naast bananen en mais ook overheerlijke koffie. Je proeft er zoete tonen van donkere chocolade en zoute karamel. Daarnaast is de koffie toch verassend sterk met een bittere, romige afdronk.   Dark chocolate, salty caramel  

ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY

 12,50 31,25

Classic Deze koffie van boer Ely Humberto Nunes komt uit het noordwesten van de staat Minas Gerais in Brazilië. Op zijn plantage Serra Negra groeit deze koffie, van de Catuaí Vermelho variëteit, op 1000m hoogte. De bessen worden na de oogst gedroogd in hun eigen vruchtvlees (natural process). Hierdoor ontwikkelt zich de natuurlijke zoetheid van deze koffie, met tonen van melkchocolade en de aardse smaken van amandel.   milk chocolate, almonds  

ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY

 12,50 25,00

Classic Deze koffie van boer Ely Humberto Nunes komt uit het noordwesten van de staat Minas Gerais in Brazilië. Op zijn plantage Serra Negra groeit deze koffie, van de Catuaí Vermelho variëteit, op 1000m hoogte. De bessen worden na de oogst gedroogd in hun eigen vruchtvlees (natural process). Hierdoor ontwikkelt zich de natuurlijke zoetheid van deze koffie, met tonen van melkchocolade en de aardse smaken van amandel.   milk chocolate, almonds  

ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY