Omar Acosta

Caramel, marzipan, almonds, mandarin & milk chocolate


ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY


Omar Acosta

Caramel, marzipan, almonds, mandarin & milk chocolate


ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY


Omar Acosta

Caramel, marzipan, almonds, mandarin & milk chocolate


ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY


ABOUT OMAR

In het westen van Honduras ligt het prachtige Marcala gebied, dat bekend staat om zijn koffieplantages. Doordat de grond hier erg vruchtbaar is vanwege zijn vulkanische oorsprong, groeien de planten hier hard en worden ze rijk van smaak. De meeste plantages in deze regio liggen op een hoogte van 1525 tot 1676 m. Hierdoor groeien de planten langzamer waardoor de pitten nog meer smaak op kunnen nemen. Kortom: een ideale locatie om topkwaliteit koffie te verbouwen!

 

De koffie die wij hier vandaan halen is een blend van 3 verschillende boerderijen die allemaal door de Acosta familie worden geholpen. De koffie is 100% biologisch en zit vol lekkere smaken zoals karamel, marsepein, amandelen, mandarijn en melkchocolade. 

 

De Acosta familie is al sinds de jaren ’50 druk met het verbouwen van koffies in het Marcala gebied. Hilario Acosta was de man bij wie het allemaal begon. Hij besefte dat de condities in Marcala gunstig waren om koffie te laten groeien. De zoon van Hilario – Omar – leerde hierdoor al op jonge leeftijd de fijne kneepjes van het vak. Toen Omar in zijn twintigerjaren was, kwam eindelijk zijn droom uit: hij kreeg van zijn vader een stuk land om zelf zijn eerste koffieboerderij te beginnen. Sindsdien is Omar niet meer uit de koffiebusiness meer weg te slaan. Langzamerhand is Omar zijn zaak gaan uitbreiden. Naast het telen van koffie, is hij zich ook gaan ontfermen over het millen. Millen is het laatste proces om koffie klaar te maken voor export door de bonen schoon te maken en te sorteren. Eenmaal gereed voor export, kon Omar nu dus ook zelf zijn koffie op de markt brengen. Dit doet hij tegenwoordig niet alleen voor zijn eigen boerderij, maar ook voor andere kleine tot medium-sized boederijen. Zo helpt Omar de locale koffieboeren om hun koffie op de markt te krijgen. De koffies van Omar komen uit drie verschillende boerderijen: Finca Cerro Bueno, Finca Bethel en Finca El Arrozal. De koffies zijn allemaal 100% biologisch, wat betekent dat er geen synthetische pesticiden of herbiciden gebruikt mogen worden. 

 

Probeer nu deze fantastische blend en geniet van een generatie lange traditie.

ANDERE KOFFIE’S

 12,90 25,00
+
Uitverkocht
 13,75 27,00
 12,90 25,30
 9,90 19,80
 12,50 25,00

DOE MEE MET ONZE LATTE ART WORKSHOP
Schrijf je nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.