Elmer & Aristides
Caramel, marzipan, almonds, mandarin & milk chocolate
ORIGIN | Honduras |
REGION | Mercedes, Ocotepeque |
FARM | Finca el Mojon & La Penas and Las Lomas |
PROCESS | Natural |
ALTITUDE | 1,600 – 1800 m |
ZUUR | |
BITTER | |
BODY |
Caramel, marzipan, almonds, mandarin & milk chocolate
ORIGIN | Honduras |
REGION | Mercedes, Ocotepeque |
FARM | Finca el Mojon & La Penas and Las Lomas |
PROCESS | Natural |
ALTITUDE | 1,600 – 1800 m |
ZUUR | |
BITTER | |
BODY |
In het zuiden van Honduras rond de heuvels van Mercedes hebben 250 kleine koffieboeren, die samen “Cafesmo” vormen, de handen ineen geslagen. Ze zijn een collectief gestart om betere afzet voor hun koffie te kunnen realiseren. De meeste plantages in deze regio liggen op een hoogte van 1540 tot 1825 m. Hierdoor groeien de planten langzamer, waardoor de pitten nog meer smaak op kunnen nemen.
De koffie die wij bij dit collectief inkopen is een blend van twee verschillende boerderijen (Elmer en Aristides), die beiden Rain Forest Alliance gecertificeerd zijn. Deze koffie is 100% biologisch en zit vol lekker smaken zoals karamel, marsepein, amandelen, mandarijn en melkchocolade.
Elmer is de tweede generatie van zijn plantage. Hij hielp zijn vader al vanaf jonge leeftijd mee en is inmiddels 12 jaar eigenaar van zijn eigen land. Tijdens het oogstseizoen helpen zijn vrouw en drie zonen mee op de finca. Het is meer dan hun inkomen, het is hun passie en inkomen tegelijk.
Aristides is al 71 jaar oud en werkt nog steeds elke dag op zijn finca! Met het verbouwen van koffie is hij ‘pas’ 25 jaar geleden begonnen uit pure noodzaak, zonder liefde voor de plant of de natuur. Maar in 2016 kwam er een spontane dramatisch verandering. Sinds die dag is hij een gelukkige man met liefde en passie voor zijn werk. Daar is hij erg dankbaar voor.
Een heerlijke volle koffie van onze koffiebroer uit Brazilië. De koffie heeft een dikke volle body, met tonen van zacht zoete chocolade, een beetje amandel smaak en een heerlijk romige afdronk. De koffie is net als Bruno zelf, iedereen is er weg van. chocolate, pecan, red fruit
ORIGIN | Brazil |
REGION | Cerrado, Minas Gerais |
FARM | Fazenda Esperança |
PROCESS | Natural |
ALTITUDE | 900 m |
ZUUR | |
BITTER | |
BODY |
Onze koffie-broeders produceren geweldige koffie in de mooiste delen van de wereld. We combineren het unieke karakter van de koffies van deze boeren om een speciale blend te maken: “The Brotherhood”. Zo bundelen we de krachten in een mooie uitgebalanceerde blend met tonen van rood fruit, melkchocolade en rietsuiker. Samen voor een betere koffie wereld. red fruit, milk chocolate, sugarcane
ORIGIN | Nicaragua - Brazil - Honduras |
FARM | Fazenda Esperança (Bruno) - Santa Teresa de Mogoton (Silvio) - Finca Cerro Bueno, Finca Bethel, Finca El Arrozal (Omar) |
PROCESS | Natural |
ALTITUDE | 1,250 – 1,675 m |
ZUUR | |
BITTER | |
BODY |
Proef de heerlijke en krachtige koffie van uit Uganda. De koffie word verbouwt op een hoogte van 1,500m in het vruchtbare vulkanische gebied van Mount Elgon, in het Oosten van Uganda. Op kleine plantages vind je naast bananen en mais ook overheerlijke koffie. Je proeft er zoete tonen van donkere chocolade en zoute karamel. Daarnaast is de koffie toch verassend sterk met een bittere, romige afdronk. Dark chocolate, salty caramel
ORIGIN | Uganda |
REGION | Mount Elgon |
FARM | Betty Jesca |
PROCESS | Washed |
ALTITUDE | 1,500 m |
ZUUR | |
BITTER | |
BODY |
Deze koffie van boer Ely Humberto Nunes komt uit het noordwesten van de staat Minas Gerais in Brazilië. Op zijn plantage Serra Negra groeit deze koffie, van de Catuaí Vermelho variëteit, op 1000m hoogte. De bessen worden na de oogst gedroogd in hun eigen vruchtvlees (natural process). Hierdoor ontwikkelt zich de natuurlijke zoetheid van deze koffie, met tonen van melkchocolade en de aardse smaken van amandel. milk chocolate, almonds
ORIGIN | Brazil |
REGION | Minas Gerais |
FARM | Serra Negra |
PROCESS | Natural |
ALTITUDE | 1,000 m |
ZUUR | |
BITTER | |
BODY |
Deze koffie van boer Ely Humberto Nunes komt uit het noordwesten van de staat Minas Gerais in Brazilië. Op zijn plantage Serra Negra groeit deze koffie, van de Catuaí Vermelho variëteit, op 1000m hoogte. De bessen worden na de oogst gedroogd in hun eigen vruchtvlees (natural process). Hierdoor ontwikkelt zich de natuurlijke zoetheid van deze koffie, met tonen van melkchocolade en de aardse smaken van amandel. milk chocolate, almonds
ORIGIN | Brazil |
REGION | Minas Gerais |
FARM | Serra Negra |
PROCESS | Natural |
ALTITUDE | 1,000 m |
ZUUR | |
BITTER | |
BODY |
Bij BeanBrothers staat duurzaamheid centraal. We werken daarom samen met de Tour De Ville. Zo worden al onze pakketjes CO2 neutraal bezorgd. Wat houdt dit precies in? Al onze pakketjes worden per fiets bezorgd. Woon je buiten fietsbereik? Dan komt TDV met een elektrische auto jouw kant op. Op deze manier zorgt Tour De Ville (TDV) al sinds 1997 voor duurzame steden zonder vervuilende koeriersbusjes. Wil je meer weten?