Bruno Souza

Chocolate, pecan, red fruit


ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY


Bruno Souza

Chocolate, pecan, red fruit


ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY


Bruno Souza

Chocolate, pecan, red fruit


ORIGIN
REGION
FARM
PROCESS
ALTITUDE
ZUUR
BITTER
BODY


ABOUT BRUNO

Brazilië staat niet echt bekend als specialty koffieland, maar dat er bijzonder mooie koffies geproduceerd worden staat vast. Een jaar geleden leerden we, via Kees Kraakman, koffieboer Bruno Souza kennen. Als je het over koffiehelden hebt dan hoort Bruno daar zeker bij. Een geweldige man, bevlogen, gepassioneerd en wát een kennis heeft hij van koffie en de koffies die hij produceert. Zijn koffie heeft een dikke volle body, zacht zoete chocolade, beetje amandel smaak en een heerlijk romige afdronk. De koffie is net als Bruno zelf, iedereen is er weg van.

 

Souza en zijn familie produceerden deze fantastische microlot op hun boerderij: Fazenda Esperança. Wij kochten een prachtige microlot van hen. De boerderij staat in Campos Altos, Minas Gerais, ten westen van Belo Horizonte. Bruno heeft er de leiding en richt zich op de verdere ontwikkeling van de voorouderlijke boerderij.

 

In de Cerrado heb je goed gedefinieerde seizoenen – een hete zomer met regelmatig regen en een koelere en extreem droge winter – ongebruikelijk voor de meeste regio’s waar koffie groeit. Deze bijzondere weersomstandigheden maken het ideaal voor de productie van zongedroogde koffie, maar ook voor een sundried natural of de pulp natural. Wij hebben de pulp natural. Tijdens het pulpen wordt het vruchtvlees van de boon verwijderd, waarna de koffie gedroogd wordt op een groot terras onder de intense Cerrado zon. Daardoor kan het zijn natuurlijke zoetheid en stroperige body ontwikkelen.

 

De kennis is van vader op zoon doorgegeven en inmiddels draait de vijfde generatie de koffie op de patio om, precies met de stralen van de zon mee. Want, zo zegt Bruno, dat zorgt voor een perfecte gelijkmatige droging en uit eindelijk voor een briljante clean cup.

 

Brazilië is het grootst producerende koffieland ter wereld, de productie zit zo rond de 50 miljoen koffiebalen (1 baal=60Kg) per jaar. Een goede of slechte oogst heeft dan ook direct invloed op de koffieprijzen overal ter wereld.

ANDERE KOFFIE’S

+
Uitverkocht
 13,75 27,00
 12,90 25,30
 9,90 19,80
 12,50 25,00
 12,75 25,00