DE WORKSHOP
Onder het genot van een stevige espresso of cappuccino vertellen wij de essentie van het bereiden van een perfecte espresso. De techniek van een professionele espressomachine wordt toegelicht en je krijgt uitleg over de daarbij behorende gereedschappen.
Na het informatieve deel volgt een demonstratie over de bereiding van de perfecte espresso en andere koffievariaties op een professionele horecamachine. In deze demonstratie leggen we daarnaast uit welke factoren belangrijk zijn voor het bereiden van een goede espresso.
Daarna ga je zelf aan de slag met het bereiden van die perfecte espresso, cappuccino of andere koffievariëteit. Het proeven is hier natuurlijk een belangrijk onderdeel van!
Tijdens het laatste deel van de workshop besteden we natuurlijk ook aandacht aan het opschuimen van de melk. De ervaring leert dat dit vaak de moeilijkste stap is in het bereiden van melkgebaseerde koffievariaties. Voor diegene die het snel oppakken gaan we meteen door met het gieten van latte-art.
Na afloop van de workshop ben je in het bezit van kennis over:
- De werking van een professionele espressomachine en de bijbehorende gereedschappen.
- Het afstellen van een koffiemaler en espressomachine voor het bereiden van de perfecte espresso.
- Het opschuimen van melk voor cappuccino (optioneel incl. latte-art).
Daarnaast heb je natuurlijk leuke nieuwe contacten met andere koffieliefhebbers opgedaan.